Uit Liefde Vermengd - mixed/with Love

‘Uit Liefde Vermengd – mixed/with Love’ is een project van Ambrosia's Tafel in samenwerking met Zehra Karademir dat werd uitgewerkt met de steun van Managers van Diversiteit van de Vlaamse Overheid, met name binnen het onderwerp huwelijksmigratie.

‘Uit Liefde Vermengd – mixed/with Love’ vertrekt vanuit Zehra’s eigen ervaring: zij koos voor een huwelijksparter buiten de Turkse gemeenschap en ondervond dat dit niet door iedereen spontaan aanvaard wordt. Het project wil de evolutie van partnerkeuze binnen de Turkse gemeenschap dan ook tonen en op die manier bespreekbaar maken. 

Uit Liefde Vermengd – mixed/with Love’ bestaat uit volgende resultaten: een documentaire over gemengde huwelijken en een uitgewerkte methodiekenbox voor geïnteresseerden en het werkveld (onderwijs, sociaal-culturele organisaties, zelforganisaties). De documentaire en methodiek kan gratis bekeken en gedownload worden na registratie.

In het eerste deel van de documentaire geeft Zehra in dagboekstijl een persoonlijke en intieme blik op haar huwelijk met Matthias. Ze filmde de maanden voorafgaand aan hun huwelijk en toont hoe beide families reageren op hun keuze. Zehra’s vader is het niet eens met haar keuze en weigert op het huwelijk aanwezig te zijn. De moeders beslissen de handen in elkaar te slaan. Ze verzoenen Turkse en Vlaamse tradities om een geslaagd huwelijk voor hun kinderen te organiseren. ‘Vermengd uit liefde’ is een ontroerende getuigenis over de impact die Zehra’s keuze heeft op haar relatie met haar vader en familieleden, en de manier waarop ze deze tegenstrijdige emoties probeert te verzoenen.

In het tweede deel van de docu worden de verhalen van andere gemengde koppels gereconstrueerd aan de hand van hun persoonlijke herinneringen en die van hun familieleden. Ze praten over de moeilijkheden die ze ondervonden bij het maken van de keuze voor hun geliefde, over de verschillen maar ook over de opvallende gelijkenissen tussen hun culturen. Ze tonen hoe ze een weg vonden om de keuze voor de liefde te verenigen met de verwachtingen van familieleden en kennissen.

 


Om toegang te krijgen tot de methodiekenbox vragen we om een registratie. Deze registratie is gratis.

Na de confirmatie van je registratie kan je inloggen en de methodiekenbox bekijken.

Inloggen
Wachtwoord vergeten? - Inschrijven