Nieuw Gent zonder maskers

"Als we de waarheid vertellen, krijgen we geen antwoord dus ja... Wat moeten we doen? Moeten we allemaal maskers dragen dan? En je kan elke keer je masker veranderen! Als je bij die mensen zit, moet je je gedragen zoals die mensen… En dat is ons echt gezicht nu! Nu iedereen zijn masker is af, zie je hoe ze zijn." (Mohammed, Nieuw Gent, 2011)

De kortfilm "Nieuw Gent zonder maskers" werd gemaakt in het foto- en filmatelier van Ambrosia‘s Tafel in samenwerking met vzw Jong Nieuw Gent.

Tijdens de sessies hebben de jongeren geleerd om zichzelf door middel van fotografie en film uit te drukken. Met digitale compact of wegwerp fototoestellen en met kleine dvcamera‘s maakten ze  foto‘s en interviews van elkaar om zo hun eigen levensverhalen binnen Nieuw Gent in beeld te brengen. Ambrosia‘s tafel werkte met hen over het verschil tussen het beeld dat de jongeren over zichzelf hebben, het beeld dat ze aan de anderen willen tonen en het beeld dat de buurtbewoners over hen hebben. 

Door dit project willen de jongeren een ander beeld van zichzelf aan de buurt tonen. Ze willen niet meer als "criminelen" of "drugsverslaafden" beschouwd worden, maar als gewone jongeren met hun eigen verhalen en dromen. 

Het resultaat van dit traject zal op 24, 25 en 26 juni 2011 tijdens het buurtfeest van Nieuw Gent getoond worden.