Wingerd TV

 

Voor de tweede projectweek in De Wingerd beslissen de 228 leerlingen van de eerste graad om samen een eigen tv-zender te maken: Wingerd-TV.

De leerlingen zullen verdeeld over 9 groepen elk een tv-programma maken. Daarbij staan ze in voor het volledige productieproces: scenario, storyboard, acteren, opnames, regie en montage. Elk van deze programma‘s is gebaseerd op een bestaand tv-format. Per groep is een aantal leerkrachten verantwoordelijk voor de opvolging van de voorbereiding en de logistieke uitwerking van de respectievelijke "tv-programma‘s".

Ambrosia‘s tafel ondersteunt Nick, een gedreven leerkracht wiskunde, bij het coördineren van het hele project. Hij staat borg voor de inhoudelijke uitwerking, de technische ondersteuning en de montage van het geheel. Het aanbod is heel gediversifieerd. De jongeren kiezen voor de thema‘s mode, soap, journaal, musical, comedy, "make-over", avontuur, dans en eten. Binnen deze setting kunnen ze naargelang van hun eigen interesse een welbepaalde rol op zich nemen: acteren, scenario, productie, regie, geluid, camera of montage.

Het eindproduct wordt gepresenteerd als een "avondvullend programma" op een website die Ambrosia‘s tafel voor dit project zal ontwikkelen.